Pepř barevný celý Jedná se o směs černého, zeleného, bílého a růžového pepře. První tři barevné varianty pochází z pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, která pochází z tropických oblastí Indie. Výsledná barva a chuťové vlastnosti koření závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Pouze růžový pepř je z jiné rostliny než „skutečný“ pepř. Jeho zdrojem je totiž pepřovec obecný neboli pepřovec... Celý popis
Koupit za 221 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bylík Pepř barevný celý 250g
Doprava:
99 Kč
Skladem
221 Kč
Koupit za 221 Kč
Popis
Pepř barevný celý
Jedná se o směs černého, zeleného, bílého a růžového pepře. První tři barevné varianty pochází z pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, která pochází z tropických oblastí Indie. Výsledná barva a chuťové vlastnosti koření závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány.
Pouze růžový pepř je z jiné rostliny než „skutečný“ pepř. Jeho zdrojem je totiž pepřovec obecný neboli pepřovec peruánský (latinsky Schinus molle). Jedná se o mohutný stálezelený strom, který má svůj domov v jihoamerických Andách, kde je národním stromem Peru.
Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.
Barevný pepř zajímavě kombinuje vlastnosti všech druhů pepře. Pro černý, zelený a bílý pepř je charakteristická ostře štiplavá chuť různé intenzity a výrazná vůně. Růžový pepř je silně aromatický a má příjemnou mírně palčivou chuť. Použití barevného pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.
Jedná se o směs černého, zeleného, bílého a růžového pepře. První tři barevné varianty pochází z pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, která pochází z tropických oblastí Indie. Výsledná barva a chuťové vlastnosti koření závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány.
Pouze růžový pepř je z jiné rostliny než „skutečný“ pepř. Jeho zdrojem je totiž pepřovec obecný neboli pepřovec peruánský (latinsky Schinus molle). Jedná se o mohutný stálezelený strom, který má svůj domov v jihoamerických Andách, kde je národním stromem Peru.
Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.
Barevný pepř zajímavě kombinuje vlastnosti všech druhů pepře. Pro černý, zelený a bílý pepř je charakteristická ostře štiplavá chuť různé intenzity a výrazná vůně. Růžový pepř je silně aromatický a má příjemnou mírně palčivou chuť. Použití barevného pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.
Parametry
Výrobce | Bylík |
Hmotnost | 250 g |