GRIZLY Fazole červená ledvinka 1000 g Administrativní zařazení: Luštěnina Složení: Fazole červená ledvinka 100%  Země původu: Ukrajina Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme... Celý popis

Koupit za 89 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

GRIZLY Fazole červená ledvinka 1000 g

Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole červená ledvinka 100% 
Země původu: Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně tvoří zásobárnu vitamínů a minerálních látek. Obsahují velké množství vápníku a draslíku a vyšší množství kyseliny listové, ale také  fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. Jsou vhodné pro diabetiky. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které však řadíme do zeleniny. 

Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Fazole červená ledvinka je větší, má tvar ledvinky, červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Má svoji tradici především ve Střední Americe, ale také v Africe. U nás k nejznámějším pokrmům patří určitě Mexické Chilli con carne.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly
Hmotnost balení 1000 g
Druh luštěniny fazole