Koriandr mletý Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: mletá semena, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Historie a současnost: Pochází z východu Středomoří a západu Asie, dá se pěstovat i v Čechách. Pěstoval se už dávno v Indii a Egyptě, je příbuzný s anýzem,... Celý popis

Koupit za 13 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Koriandr mletý
Použitá část rostliny: semena
Vzhled a barva: mletá semena, barva bronzová do hněda
Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť
Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů.
Historie a současnost: Pochází z východu Středomoří a západu Asie, dá se pěstovat i v Čechách. Pěstoval se už dávno v Indii a Egyptě, je příbuzný s anýzem, kmínem a koprem.
Zdravotní účinky: Podporuje tvorbu žaludečních šťáv a působí příznivě na trávení. Koriandrový čaj pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání. Obklady z koriandru jsou dobré při revmatických bolestech kloubů.
Náš tip: Připravujete večeři pro návštěvu? Poctěte je netradiční gruzínskou kuchyní s koriandrem!
Recept:
Ragú z rajčat, brambor a cukety
1 lžička mletého koriandru, 5 brambor, muškátový květ, 1 cuketa, kardamon, celý kmín, 2 cibule, 5 rajčat, 2 lžičky mletého koriandru, špetka chilli

Brambory, cuketu a rajčaty pokrájíme na kostky, cibuli nahrubo. Osmažíme celý kmín a koriandr, až praskají. Přidáme muškátový květ, chilli, cibuli a osmahneme. Přidáme brambory a cuketu, vmícháme rajčata a osolíme. Směs dusíme a nakonec posypeme mletým kardamonem.

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Profikoření
Druh koření koriandr
Hmotnost 50 g