Speciální kořenící směs na bramborové placky.Složení:sůl max. 25 %, česnek, cibule, pepř, kmín mletý, majoránka, medvědí česnek Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů. Připravuje se smažením na tuku tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšíhokoření (kmín, pepř, nakrájená cibule). Jí se teplý, samostatně nebo se zelím a uzeným masem (kaplická cmunda), jako... Celý popis

Koupit za 39 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Speciální kořenící směs na bramborové placky.Složení:sůl max. 25 %, česnek, cibule, pepř, kmín mletý, majoránka, medvědí česnek

Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů. Připravuje se smažením na tuku tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšíhokoření (kmín, pepř, nakrájená cibule). Jí se teplý, samostatně nebo se zelím a uzeným masem (kaplická cmunda), jako obal vepřového masa (havířský nebo slezský řízek) nebo se škvarky. Může se použít i jako příloha, obvykle k masu a omáčce. Známá je také varianta, kdy se místo brambor použije jako základ cuketa (tzv. cukeťák). Jako doplněk bramborového základu se mohou použít v proměnném množství kromě cuket také např. mrkve, celer, baklažán i jiná vhodná (tvrdší) zelenina.
V Německu je rozšířena i sladká varianta bramboráku (Kartoffelpuffer): těsto se připravuje bez česneku a zmíněných koření, bramborák se potírá sladkým jablečným protlakem. Taktéž v Polsku se bramborák (Placek ziemniaczany) jí i na sladko, jen posypaný cukrem, případně politý smetanou. Na Valašsku se připravuje jen ze strouhaných syrových brambor a mouky, za tepla se potře máslem a pocukruje.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Brambor%C3%A1k

Potřebujete poradit? Pište:     info@babiccinobchod.czVolejte:  00420 775 664 966
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Koření od Lubana
Druh koření bramborákové