Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU. Chilli je možné... Celý popis

Koupit za 55 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU. Chilli je možné použít do pokrmů jak čerstvé tak sušené, ani tak neztrácí svoji pálivost. Pokrmy s chilli mají největší tradici v Mexiku, Indii ale také  v Maďarsku, Polsku nebo Itáliii. Na Blízkém východě se používá chilli ve směsi harissa.
Chilli papričky mleté doporučujeme používat do omáček, gulášů, k zavařování.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Jiří Červenka
Druh koření chilli
Hmotnost 50 g
Země původu Španělsko