Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU. Chilli je možné... Celý popis
Koupit za 55 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Jiří Červenka Chilli drcené, 50 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
55 Kč
Koupit za 55 Kč
Koření Červenka Chilli drcené 50g
Doprava:
69 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
CHILLI DRCENÉ 50g Jiří Červenka
Doprava:
70 Kč
Skladem
32 Kč
Koupit za 32 Kč
Popis
Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU. Chilli je možné použít do pokrmů jak čerstvé tak sušené, ani tak neztrácí svoji pálivost. Pokrmy s chilli mají největší tradici v Mexiku, Indii ale také v Maďarsku, Polsku nebo Itáliii. Na Blízkém východě se používá chilli ve směsi harissa.
Chilli papričky mleté doporučujeme používat do omáček, gulášů, k zavařování.
Chilli papričky mleté doporučujeme používat do omáček, gulášů, k zavařování.
Parametry
Výrobce | Jiří Červenka |
Druh koření | chilli |
Hmotnost | 50 g |
Země původu | Španělsko |