Koření Červenka Skořice celá 50g Aromatická kůra stálezelených tropických stromů se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentu a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně... Celý popis
Koupit za 40 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Koření Červenka Skořice celá 50g
Doprava:
69 Kč
Skladem
40 Kč
Koupit za 40 Kč
Popis
Koření Červenka Skořice celá 50g
Aromatická kůra stálezelených tropických stromů se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentu a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni.
Velmi známý a také nejkvalitnější je skořicovník cejlonský. Pěstuje se i v jiných tropických oblastech, ale nikde nedosahuje takové kvality jako na Srí Lance. Dalším méně známým druhem skořicovníku je skořice čínská. Označuje se také jako "Cassia vera" nebo "Cassia lignea".
Návod na použití: Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, přidává se do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků i při zavařování ovoce. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.
Složení: 100% skořice celá.
- Alergeny: bez alergenů
- Složení: Skořice celá 100%
- Návod na použití: Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.
- Skladování: do 20 °C (pokojová teplota)
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)-Bílkoviny (g)-Tuky (g)-Z toho nasycené mastné k. (g)-Sacharidy (g)-Z toho cukry (g)-Vláknina (g)-Sůl (g)-
Aromatická kůra stálezelených tropických stromů se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentu a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni.
Velmi známý a také nejkvalitnější je skořicovník cejlonský. Pěstuje se i v jiných tropických oblastech, ale nikde nedosahuje takové kvality jako na Srí Lance. Dalším méně známým druhem skořicovníku je skořice čínská. Označuje se také jako "Cassia vera" nebo "Cassia lignea".
Návod na použití: Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, přidává se do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků i při zavařování ovoce. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.
Složení: 100% skořice celá.
- Alergeny: bez alergenů
- Složení: Skořice celá 100%
- Návod na použití: Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.
- Skladování: do 20 °C (pokojová teplota)
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)-Bílkoviny (g)-Tuky (g)-Z toho nasycené mastné k. (g)-Sacharidy (g)-Z toho cukry (g)-Vláknina (g)-Sůl (g)-
Parametry
Výrobce | Koření Červenka |
Druh koření | skořice |
Hmotnost | 50 g |
Země původu | Indie |